Capella SantAndrea

Capella SantAndrea Capella SantAndrea

Vingården ligger lige nedenfor San Gimignano og er på 8 hektar. På markerne som er sandet leret stenet jordbund med masser af mineral og der findes rigtig mange forsteninger af havdyr.  Et område der er særlig kendt for Vernacia hvidvine, men også gode sangiovese vine (colli Senese). Flavia og Francesco, som driver vingården i dag, er fjerde generation på stedet. Vinen dyrkes, som tidligere helt uden brug af kemikalier, og der bruges kun kompost og gødning fra gårdens dyr (heste, æsler og geder) samt dækafgrøder som korn, bønner og linser. I kælderen, som er moderni-seret siden de overtog driften i 2005, laves alt arbejde under stor hensyntagen til vinens naturlige gæring. Kun spontan gæring. Vinene gæres i cementtanke eller i terracottafade. Senere i ståltanke og  egefade. Vinene laves kun for at de skal kunne nydes til mad.

Capella SantAndrea